Maaliskuun alussa tehty reissu Pohjois-Ruotsiin on ultran perusteella tuottamassa tulosta. Kipinä on Lackmanin Marin (kennel Tinttaraisen) sijoitusnarttu ja asustelee tässä meillä ja on nyt saamassa "sijoituspentueensa" toukokuun alussa.

Kipinän uroksesi valikoitui pitkän harkinnan jälkeen Marin kasvatin jälkeläinen Koivulehdon Cari Charon, joka toimii työkoirana Ruotsin Lapissa. Tjappon omistaja poromies Nils-Martin on ollut erittäin tyytyväinen Tjappon työskentelyyn porojen kanssa. Tjappo teki minuun suuren vaikutuksen käyttäytymällä todella lunkisti koko sen ajan, jonka sain sen kanssa viettää. Tjappo sujahti Anette-kasvattajan viiden koiran laumaan kuin olisi siinä aina elänyt. Tjappo tuntuu myös erittäin kuuliaiselta ja itsevarmalta urokselta. Tjappo on terveystarkastettu helmikuussa 2011 tuloksin B/B ja silmät terveet. Se on kerran käynyt näyttelyssä Ruotissa tuloksella 1/1. Kuten kuvista näkyy, on Tjappolle siunaantunut mukavasti myös ulkonäköä. Se on vahvaluustoinen ja tasapainoisesti rakentunut pian 5-vuotias uros. Tämä pentue on molemmille sekä Kipinälle että Tjappolle ensimmäinen.

 

Pentueen emänä toimii Iresa Yötuuli eli Kipinä. Kipinä elää perheessä, jossa elelee sen lisäksi perheen toinen porkkis Kuutti sekä nykyään myös maatiaiskissa Idefix. Kipinän kanssa on harrastuspuolella pennusta lähtien treenattu etsintäkoirailua sekä pk-hakua. Kipinä palkkautuu hyvin leikillä, mutta se on myös suhteellisen ahne. Kipinän luonne on mukavan mutkaton, se tykkää paljon ihmisistä ja tulee myös muiden koirien kanssa hyvin toimeen. Siinä on mielestäni mukavan verran "potkua" harrastuksiin, jonka vuoksi se antaa paljon anteeksi hömelölle ohjaajalleen.

Ulkonäöltään Kipinä on vahvaluustoinen ja kookas narttu sekä sillä on vahva hyvä karvapeite. Näyttelyssä on pyörähdetty muutaman kerran tuloksilla 2*EH ja 1*H. Kipinä on terveystarkastettu tuloksin B/B ja 0/0 sekä silmät terveet 01/10. Kipinän suvusta löytyy myös työkäytössä olevia koiria, joten mahdollisesti syntyvistä pennuissa voisi olla mukavasti aineksia rodun alkuperäiseen käyttötarkoitukseenkin.

Yhdistelmästä voi kysellä lisää joko Marilta ([email protected]) tai minulta ([email protected]). Pennut syntyvät ja kasvavat Marin kotona Lieksassa.

Yhdistelmä löytyy KoiraNetistä, jossa uroksena Suomeen aikanaan tullut jo edesmennyt Tjappon veli.

Alla pari kuvaa Tjapposta sekä yhteispotretti.